Materies

Heel wat producten uit het BE Protection-gamma zijn verkrijgbaar in verschillende materies. Voor een bepaalde werksituatie kan de ene materie echter geschikter zijn dan de andere.

Om u wegwijs te maken in het aanbod vindt u hieronder een lijst met een woordje uitleg bij elke materie. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Algemeen

Katoen

Katoen is een natuurlijk product, en is de meest gebruikte textielsoort voor bedrijfskledij. Katoen heeft een groot absorberend vermogen en is warmte-isolerend, waardoor katoenen kledij erg comfortabel is. Dragers hebben ook weinig of geen last van statische elektriciteit. Katoen kan gewassen worden tot 90°C.

Polyester-katoen

Een courante verhouding is 65% polyester en 35% katoen. De kledij krimpt en kreukt weinig en blijft kleurecht. Polyester-katoen heeft een lange levensduur en kan gewassen worden tot 65°C.

Katoen-polyester

Een courante verhouding is 65% katoen en 35% polyester, een samenstelling die alle positieve eigenschappen van katoen en polyester verenigt. Katoen-polyester heeft een groot absorberend vermogen en is warmte-isolerend, waardoor de kledij erg comfortabel is. Katoen-polyester is ook erg onderhoudsvriendelijk: de kledij krimpt en kreukt weinig, blijft kleurecht en is slijtvast.

Beavernylon

Beavernylon bestaat voor 50% uit katoen en voor 50% uit nylon (polyamide). Door een speciaal confectieprocédé zit het katoen aan de binnenzijde en het nylon aan de buitenzijde. De kledij is daardoor niet alleen comfortabel, maar ook water- en vuilafstotend. Beavernylon is sterk en duurzaam, kleurecht, en sneldrogend.

Proban en Pyrovatex

Proban en Pyrovatex zijn veredelingen waardoor katoen vlamwerend wordt zonder dat er iets aan de andere eigenschappen verandert. Het draagcomfort is dus net als bij gewone katoenen kledij optimaal. Met Proban of Pyrovatex behandelde katoenen kledij is vooral nuttig wanneer er een risico op verbranding door vloeistoffen of gassen bestaat.

Flexothane

Flexothane is een polyurethaancoating die aangebracht wordt op een gebreid weefsel. Daardoor wordt het weefsel water- en winddicht, 150% elastisch, en ademend, wat een uitstekend draagcomfort garandeert. Bedrijfskledij met Flexothane is sterk en slijtvast, licht en geruisloos, en blijft ook bij extreme kou soepel. De kledij is wasbaar in de machine.

Technicoats

Technicoats is samengesteld uit 48% PES-microvezel, 2% DuPont Negastat antistatische ruit, 10% vlamdovende componenten en 40% vlamdovende ademende polyurethaancoating. Door die samenstelling worden meerdere veiligheidsverhogende eigenschappen gecombineerd: Technicoats is water- en winddicht, warmte-isolerend, vlamdovend, antistatisch en chemicaliënbestendig. Technicoats kledij is bovendien licht en duurzaam.

Gore-Tex

Gore-Tex is water- en winddicht en ademend. Daardoor biedt Gore-Tex een goede bescherming tegen regen, sneeuw, koude en wind, ook nog na vele wasbeurten. Gore-Tex is licht, comfortabel, en heeft een lange levensduur.

Pvc

Pvc wordt meestal gebruikt voor regen- en doorwerkkledij. Pvc is 100% waterdicht.

Polyurethaan

Polyurethaan wordt gebruikt voor regen- en doorwerkkledij. Kledij met een polyurethaancoating is ademend en blijft soepel tot een temperatuur van -20°C.

Nomex III

Nomex III van DuPont is een polyamidevezel met vlamwerende en hitte-isolerende eigenschappen, die tevens bestand is tegen een aantal chemicaliën. Onderzoek toonde aan dat van alle bestaande weefsels Nomex III algemeen gezien de beste bescherming biedt. Nomex III kledij is vlambestendig en smelt of breekt niet bij verhitting, en is dus ideaal om brandwonden te voorkomen. Bovendien is Nomex III licht en makkelijk te reinigen.

Tecacid

Tecacid bestaat voor 100% uit copolyester en biedt bescherming tegen een groot aantal chemicaliën. Op het Tecacid weefsel wordt nog een fluorcarbonfinish aangebracht die water-, olie-, zuur- en alkali-afstotend is. Als de kledij correct gereinigd en gedroogd wordt, blijven die eigenschappen blijven lange tijd behouden. De levensduur van Tecacid kledij is sterk afhankelijk van de werkomstandigheden en de aard en omvang van de vervuiling van de kledij. Tecacid is vooral geschikt voor bedrijven die met zuren en chemicaliën werken.

Leder

Lederen werkkledij is goed bestand tegen gloeiende spetters en wordt hoofdzakelijk gebruikt bij las- en slijpwerkzaamheden.

Tyvek

Tyvek van DuPont is een niet-geweven materiaal dat bestaat uit 100% polyethyleenvezel. Tyvek is licht, zeer sterk en resistent tegen vele organische en anorganische stoffen. Tyvek kledij kan gedragen worden bij uiteenlopende werkzaamheden maar wordt voornamelijk gebruikt als bescherming tegen chemische stoffen. Tyvek heeft echter een beperkte gebruiksduur, wat Tyvek kledij erg geschikt maakt als hygiënische bovenkledij voor bezoekers.

Schoenen

MPU-3 loopzool

Alle schoenen zijn voorzien van een MPU-3 loopzool. MPU-3 biedt een uitstekende demping en een optimale stabiliteit door een groter loopoppervlak. De zool is antislip en antistatisch en olie-, zuur- en benzinebestendig. De zool is licht en flexibel en laat geen strepen achter op de vloer.

PPS-dempingsysteem

In de hak van alle schoenen is het nieuwe PPS-dempingsysteem geïntegreerd. Dat systeem vangt stoten op en zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over de hele voet, waardoor de rug ontlast wordt.

Stalen neus of composiet neus

Een stalen neus heeft een impactweerstand van 200 J en een compressieweerstand van 15 kN.
Een composiet neus is even resistent, en bovendien licht, antimagnetisch en koude-isolerend.

Stalen tussenzool of metaalvrije tussenzool

Een stalen antiperforatiezool heeft een penetratieweerstand van 1100 N.
Een metaalvrije tussenzool bestaat uit flexibel composiet (bv. kevlar) en is even resistent, en bovendien licht, antimagnetisch en koude-isolerend.

Modellen en materies

Alu-tec

Schoen met aluminium neus en Ergotex voering. De schoen is licht dankzij de aluminium neus en biedt een betere demping. Alu-tec is ideaal voor de automobielsector waar soms metaalvrij schoeisel vereist is.

XP technologie

Schoen met een tussenzool uit thermoplastisch polyamide-laminaat. De schoen is lichter en flexibeler dan schoenen met stalen tussenzool, en het risico op verzwikking wordt actief verminderd. De zool is temperatuurneutraal.

Ergotex

Ergotex is een scheurvaste natuurlijke binnenvoering die bestaat uit drie lagen. De combinatie garandeert een goede ventilatie, zodat de transpiratie meteen opdroogt. Schoenen met een Ergotex voering zijn bijzonder comfortabel en huidvriendelijk.

Gore-Tex

Gore-Tex is niet alleen water- en winddicht maar ook ademend, waardoor de transpiratie onmiddellijk afgevoerd wordt. Gore-Tex biedt een optimale bescherming tegen regen, sneeuw, koude en wind. De voeten blijven aangenaam warm en droog.

Terra X

Schoen met PPS-schokdempingsysteem, de allernieuwste MPU-loopzooltechnologie en Ergotex voering. De loopzool is antistatisch en antislip, terwijl de leren binnenzool anatomisch gevormd is. Aan de buitenzijde van de schoen zijn 3M Scotchlite reflecterende bandjes voorzien.

Anatomic

Extra brede schoen met de allerbeste demping en een actieve vermindering van het risico op verzwikking. Het noppenprofiel van de zool biedt extra houvast en beschermt tegen scherpe voorwerpen. De schoen is erg comfortabel.

ESD

Schoen met antistatische ESD-loopzool met elektrostatische ontlading. Ideaal voor de elektroindustrie.

*Schoenen voor de voedingssector

*Lasschoenen

BEL & BESTEL
050 32 51 60
FAX ONS
050 32 51 69