illustratie

Valbeveiliging

Werken op hoogte, in de diepte of boven een put houdt altijd een groot risico in. De wet vereist valbeveiliging vanaf een hoogte of diepte van 1.80 meter.

Valbeveiliging is een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) en dus is elk harnas individueel te gebruiken.

Valbeveiliging dient jaarlijks gekeurd te worden.

BE Protection biedt harnasgordels in verschillende modellen aan. Bij aankoop van 50 stuks of meer is het mogelijk om de harnassen in uw bedrijfskleuren te maken of te voorzien van uw logo.

Om te verduidelijken welke elementen een rol spelen bij de keuze van een harnasgordel overlopen wij even de belangrijkste specificaties (zie ook afbeelding).

Een harnasgordel omvat de volgende onderdelen:

  1. Valbeveiligingsbevestigingspunt : D-ring of lus tussen de schouderbladen die als valbeveiligingspunt dient.
  2. D-ringverlenger : 45 cm lange band met extra D-ring. Maakt het mogelijk een 100% controle op het sluiten van de haak uit te voeren en de D-ring gemakkelijk te bereiken.
  3. Borstriem : Band die de schouderbanden bij elkaar houdt. Zorgt via een verstelbare gesp dat de gebruiker ten allen tijde in het harnas blijft.
  4. Beengespen : Verkrijgbaar in doorlus- (1 metalen gesp vgl. broeksriem) en doorschuif-uitvoering (2-delige metalen gesp, die na afstellen eenvoudig weer in de juiste positie doorgeschoven kan worden ).
  5. Comfortgordel : Heupriem met gepolsterde rugsteun. Steunt in combinatie met de heupriem de onderrug in het geval van werkpositioneringstoepassingen en kan dienen om gereedschap aan te hangen.
  6. Heupgordel : Heupriem met gepositioneerde rugsteun. Steunt in combinatie met de heupriem de onderrug in het geval van werkpositioneringstoepassingen en kan dienen om gereedschap aan te hangen.
  7. Beenlussen : Band onder de billen die comfort biedt bij werkpositionering en bij een val de krachten verdeelt.
  8. D-ringen voor werkpositionering : D-ringen op of net boven de heupen. Te gebruiken voor werkpositie of restrictie.
  9. Pijlen : Wijzen naar het valbeveiligingsbevestingspunt en duiden aan of het harnas niet omgekeerd gebruikt wordt.
  10. Borstlussen : Verstevigde lussen voor gebruik bij reddingswerkzaamheden, het beklimmen van ladders en bij het afdalen.

illustratie valbeveiliging harnas

Verkrijgbare merken:

C.A.M.P.

Panoply

BEL & BESTEL
050 32 51 60
FAX ONS
050 32 51 69