Beroepskleding in allerlei materies

Heel wat producten uit het BE Protection-gamma zijn verkrijgbaar in verschillende materies. Voor een bepaalde werksituatie kan de ene materie echter geschikter zijn dan de andere.

 

Om u wegwijs te maken in het aanbod vindt u hieronder een lijst met een woordje uitleg bij elke materie. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren!

 

Katoen

Katoen is een natuurlijk product, en is de meest gebruikte textielsoort voor bedrijfskledij. Katoen heeft een groot absorberend vermogen en is warmte-isolerend. Dragers hebben ook weinig of geen last van statische elektriciteit. Katoen kan gewassen worden tot 90°C.

 

Polyester-katoen

Een courante verhouding is 65% polyester en 35% katoen. De kledij krimpt en kreukt weinig en blijft kleurecht. Polyester-katoen heeft een lange levensduur, kan gewassen worden tot 65°C en voelt heel soepel en comfortabel aan.

 

Katoen-polyester

Een courante verhouding is 65% katoen en 35% polyester, een samenstelling die alle positieve eigenschappen van katoen en polyester verenigt. Katoen-polyester heeft een groot absorberend vermogen en is warmte-isolerend, waardoor de kledij erg comfortabel is. Katoen-polyester is ook erg onderhoudsvriendelijk: de kledij krimpt en kreukt weinig, blijft kleurecht en is slijtvast.

 

Beavernylon

Beavernylon bestaat voor 50% uit katoen en voor 50% uit nylon (polyamide). Door een speciaal confectieprocédé zit het katoen aan de binnenzijde en het nylon aan de buitenzijde. De kledij is daardoor niet alleen comfortabel, maar ook water- en vuilafstotend. Beavernylon is sterk en duurzaam, kleurecht, en sneldrogend.

 

Cordura®

Cordura® is een nylon weefsel dat bekend staat voor zijn hoge slijtvastheid en grote scheurbestendigheid.   Cordura wordt vaak gebruikt als versterker van achterzakken, schouderstukken  en als bescherming voor de knieën. 


Flexothane

Flexothane is een gebreid weefsel waarop aan de buitenzijde een polyurethaancoating is aangebracht. Daardoor wordt het weefsel water- en winddicht, 150% elastisch, en ademend, wat een uitstekend draagcomfort garandeert. Bedrijfskledij met Flexothane is sterk en slijtvast, licht en geruisloos, en blijft ook bij extreme kou soepel. Flexothane kledij is wasbaar in de machine.

 

Siopor

SIopor is een volledig water- en winddicht weefsel dat perfect ademt, uiterst comfortabel, soepel en machinewasbaar is.  Door de polyester buitenlaag en de hydrofielepolyurethaanlaag aan de binnenzijde blijft het lichaam perfect warm en droog.

 

Gore-Tex

Gore-Tex is water- en winddicht en ademend. Daardoor biedt Gore-Tex een goede bescherming tegen regen, sneeuw, koude en wind, ook nog na vele wasbeurten. Gore-Tex is licht, comfortabel, en heeft een lange levensduur.

 

Pvc

Pvc wordt meestal gebruikt voor regen- en doorwerkkledij. Pvc is 100% waterdicht maar niet ademend.
 

 

Polyurethaan

Polyurethaan wordt gebruikt voor regen- en doorwerkkledij. Kledij met een polyurethaancoating is ademend en blijft soepel tot een temperatuur van -20°C. Voorbeelden hiervan zijn Flexothane, Sealtex,

 

Proban en Pyrovatex

Proban en Pyrovatex zijn veredelingen waardoor de stof vlamwerend wordt zonder dat er iets aan de andere eigenschappen verandert. Het draagcomfort is dus net als bij gewone katoenen kledij optimaal. Met Proban of Pyrovatex behandelde katoenen kledij is vooral nuttig wanneer er een risico op ontvlammen bestaat. Proban en Pyrovatex stoffen zijn niet inherent vlamvertragend en hebben dus een beperkte vlamvertragende eigenschap.

 

Araflame

Araflame is een inherent permanent vlamvertragend aramide vezel.  Het is licht, heeft een hoge treksterkte en geeft een volledige antistatische bescherming.  De vlamvertragende eigenschap van Araflame is gegarandeerd voor onbepaalde tijd, ook na meerdere wasbeurten.

 

Modaflame

Modaflame is een inherent vlamvertragend weefsel, een mengsel van 60% modacryl, 39% katoen en 1% koolstofvezel.  Modacryl vezels hebben een uitstekende vlamweerstand, ook na vele wasbeurten.  Varianten zijn de Modaflame Knit, een inherent vlamvertragend  breisel dat vooral gebruikt wordt voor tshirts, polo’s en sweaters

 

Nomex III

Nomex III van DuPont is een polyamidevezel met vlamwerende en hitte-isolerende eigenschappen, die tevens bestand is tegen een aantal chemicaliën. Onderzoek toonde aan dat van alle bestaande weefsels Nomex III algemeen gezien de beste bescherming biedt. Nomex III kledij is vlambestendig en smelt of breekt niet bij verhitting, en is dus ideaal om brandwonden te voorkomen. Bovendien is Nomex III licht en makkelijk te reinigen.

 

Tecacid

Tecacid bestaat voor 100% uit copolyester en biedt bescherming tegen een groot aantal chemicaliën. Op het Tecacid weefsel wordt nog een fluorcarbonfinish aangebracht die water-, olie-, zuur- en alkali-afstotend is. Als de kledij correct gereinigd en gedroogd wordt, blijven die eigenschappen lange tijd behouden. De levensduur van Tecacid kledij is sterk afhankelijk van de werkomstandigheden en de aard en omvang van de vervuiling van de kledij. Tecacid is vooral geschikt voor bedrijven die met zuren en chemicaliën werken.

 

Leder

Lederen werkkledij is goed bestand tegen gloeiende spetters en wordt hoofdzakelijk gebruikt bij las- en slijpwerkzaamheden.

 

Tyvek

Tyvek van DuPont is een niet-geweven materiaal dat bestaat uit 100% polyethyleenvezel. Tyvek is licht, zeer sterk en resistent tegen vele organische en anorganische stoffen. Tyvek kledij kan gedragen worden bij uiteenlopende werkzaamheden maar wordt voornamelijk gebruikt als bescherming tegen chemische stoffen. Tyvek heeft echter een beperkte gebruiksduur, wat Tyvek kledij erg geschikt maakt voor éénmalig gebruik, zoals bij het verwijderen van asbest en andere gevaarlijke stoffen.

 

Webshop powered by Marcando